De tuin.

Toen wij in 1984 begonnen met tuinieren bestond het perceel uit gras met rondom een windsingel, aangeplant na de ruilverkaveling eind jaren ’60.

Na de aanleg van de vijver achter het huis (toen nog met bielzen!) werd steeds een gedeelte van de tuin aangepakt en kwamen er borders en nog twee vijvers. Na een jaar of acht waren we “rond”. Nu was het een kwestie van het verbeteren en verfijnen van de beplanting, iets waar je je leven lang mee bezig blijft ( en met groot plezier!). Het resultaat is een tuin van ca 4500 vierkante meter met een duidelijke belijning en een weelderige, natuurlijke beplanting.

 

Rondom het huis lopend kom je achtereenvolgens in:

  • De voortuin. De lijnen van hulsthaag, border en vijver vloeien in elkaar over en vormen zo een geheel. De beplanting is in de kleuren van de gevel gehouden: groen/wit/rood.
  • In het gedeelte aan de westkant zijn het twee grote bomen die de sfeer bepalen: de walnoot, en de bonsai gesnoeide appelboom. Hiertussen ligt een grote border in pasteltinten.
  • Achter het huis bevindt zich de vijver en het terras. Via de gele border kom je bij het oostelijke gedeelte waar ’s zomers veel zon komt. Hier ligt de zonneborder in vlammende kleuren.
  • Na een korte boswandeling arriveer je bij de open ruimte van “het landje”: wilde bloemen, maar ook een kweektuin.

Zoeken