Hoezo: Hollandse zomer?

Van een Hollandse zomer was ineens geen sprake meer: de volgende hittegolf diende zich aan! Wat een toer om alle planten in leven te houden, ze smeekten om maar één ding: WATER!

Het gazon begon bruine plekken te vertonen. Was het de droogte, waren het de mollen, of...........?  Helaas: na enig trek- en graafwerk bleek de meikever ijverig bezig geweest te zijn met het zorgen voor nageslacht: ENGERLINGEN!   De wortels van het gras waren volledig opgevreten, hele plaggen lieten zich als een kokosmatje gewoon oprollen......... Je moet die meikever nageven dat de timing slechter had gekund: in dit corona-jaar is er weinig tuinbezoek, dus heb ik alle gelegenheid om de vandaag bezorgde 250 miljoen aaltjes uit te gieten over het gazon!

Onze video staat online !

Groei en bloei is op bezoek geweest. Bekijk hier de video !

Hollandse zomer.

Heerlijk: geef mij maar een Hollandse zomer, veel beter dan die verzengende hitte van vorig jaar! Maar ook nu blijft water geven geboden, de slangen worden hier regelmatig uitgerold. De zonneborder is op zijn top: de phloxen en monarda’s, daarboven de wuivende wolken van de thalictrum: een plaaaatje. Kom het bekijken op de volgende open zondag!

Zoeken